שימוש במדיח כלים - מה לא עושים?

בעידן שבו זמן הוא משאב ערך יקר מאוד, מדיח כלים משפר במידה ניכרת את איכות החיים שלנו. כדי להפיק ממנו מקסימום תועלת, שימוש במדיח כלים חייב להיות מושכל. בפרט כדאי לכם ליישם את ההמלצות הפשוטות שריכזנו עבורכם. בדרך הזו הכלים יהיו נקיים במיוחד, והמדיח יאריך ימים.

לא מכניסים כלים שלא מתאימים למדיח

מדיח כלים הוא מכשיר משוכלל מאוד. בפרט זה המצב כשאתם בוחרים מדיח בוש, דגם מתקדם של סימנס או חברה מובילה אחרת. למרות זאת, יש כלים שלא מיועדים למדיחי כלים בגלל החומרים שמהם הם מיוצרים.

איזה כלים לא מכניסים למדיח? כלים מעץ, כלים מאלומיניום, כלים מפלסטיק, כלים מזכוכית עדינה וכלים מנחושת.

שימוש במדיח כלים עבור כלי העץ עלול לגרום להם לספוג ריחות שיידבקו אליהם לטווח ארוך מאוד. את הכלים מהאלומיניום והנחוש שוטפים ביד בגלל שמדובר במתכות שעלולות להגיב באופן בעייתי לתנאים במדיח, ולהתבלות בקצב מהיר מדי. זכוכית עדינה עלולה להתנפץ בטמפרטורה גבוהה, וגם אם לא להתנפץ אז להיחלש ולכן כוסות יין למשל עלולת להישבר אחרי מספר הדחות. כלי הפלסטיק שמשמשים אותנו לאריזת מזון (למקרר, למשרד וכו') עלולים לשנות את ההרכב הכימי שלהם בתוך המדיח, ולהפוך ללא בטיחותיים (מבלי שתוכלו להבחין בשינוי!)

הכנסת צלחות גדולות כחלק משימוש במדיח כלים


לא שוטפים כלים לפני ההדחה

טעות נפוצה אחת היא שטיפת הכלים לפני הכנסתם למדיח. כשאתם שוטפים צלחות, כוסות או סכו"ם ורק אז מניחים אותם במכשיר, אתם מבזבזים מים ובעיקר זמן יקר - בלי שתהיה לכך תועלת (בערך כמו לנקות את הבית לפני שמגיעה עוזרת...)

מה כן? כן מגרדים שאריות מזון, בגלל שהמדיח יודע לשטוף ולהבריק כלים אבל לא מצויד ביכולות גירוד. בנוסף שאריות מזון עלולות לפגוע במשאבת המים, במסננים ובצינור הניקוז.

לא מכניסים סכינים למדיח כלים

טיפ נוסף הוא לוותר על הכנסת הסכינים, מכל הסוגים, למדיח. סיבה אחת לכך היא שהטלטלות בתוך המכשיר שוחקות את הסכין, והסיבה השנייה היא שיש לא מעט מקרי פציעות עקב חוסר תשומת לב כשמוציאים את הכלים מהמדיח ושוכחים שיש סכינים חדות (אם כבר בחרתם כן להכניס סכין למדיח כלים, החוד שלה חייב להיות מופנה כלפי מטה!)

לא לשים את הטבליות במקום לא נכון

עוד טעות נפוצה במסגרת שימוש במדיח כלים, כזו שבלא מעט מקרים מחייבת הזמנת טכנאי, היא הנחת הטבליות במקום לא נכון.

מסתבר שההמלצה של אנשי מקצוע רבים היא למקם את הטבליה דווקא בתחתית המכונה ולא בדיספנסר. קודם כל, יש טבליות רב שימושיות שאמורות להתחיל לפעול עוד לפני השטיפה, ואילו הדיספנסר נפתח רק כשכבר יש במים במדיח. שנית, לפעמים הטבליה הופכת לדביקה וסותמת את המגירה כך שאין ברירה אלא להחליף אותה. 

אצלנו תמצאו דגמים מתקדמים של סימנס מדיח כלים, עם טכנולוגיה שמבטיחה פירוק אקטיבי של טבליות הניקוי, כך שמתקבלות התוצאות האופטימליות.

מדיח כלים GENERAL

שימוש במדיח כלים במקסימום יעילות

עוד המלצה משמעותית לגבי שימוש במדיח כלים היא לשים לב לסידור הפנימי. זו סוגיה רגישה, מפני שלכל אחד ואחת יש את השיטה שלהם, והם מוכנים להישבע שהיא הטובה ביותר, ולפעמים יש אפילו מריבות סביב אופן סידור הכלים במדיח - אבל המומחים בחנו והגיעו למסקנה הבאה: המדף העליון מיועד לכוסות ולקערות קטנות. חשוב להניח אותן הפוכות, ואם יש כלי בעל תחתית שקועה הציבו אותו בזווית כך שלא יצטברו מים באזור השקוע. המדף העליון הוא גם האזור המתאים לכלים קטנים (שלא ייתפסו בזרועות), ולמצקות ומריות.

במדף התחתון מניחים קערות גדולות, צלחות, מחבתות וסירים. הכלל המרכזי: כלים גדולים בצד כדי שהם לא יחסמו את זרם המים לכלים האחרים. כמו כן רצוי לשים במרכז את הכלים הכי מלוכלכים. את הסכו"ם (פרט לסכינים כאמור) מניחים כשהידית בחלק התחתון.

דלג לתוכן מרכזי

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם